Lägg till som bokmärke Lägg till bokmärke!       Skriv ut Skriv ut       Sitemap
 
people Smslan.se

Billiga Smslån
Låna Pengar
   - Låna 1000
   - Låna 2000
   - Låna 3000
   - Låna 4000
   - Låna 5000
   - Privatlån
Smslån
   - Kredit365
   - Expresskredit
   - Folkia
   - Smskontanter
   - Smskredit
   - Nettofinans
   - Meddelandelån
   - Pengos
   - Easycredit
   - Mobillån
   - Smspengar
   - Nanokredit
Privatlån
   - SevenDay
   - Lendo
   - Thorn
   - Freedom finance
   - ICA banken
   - Ikanobanken
Annat
   - Privatekonomi
   - Låna 3000 med skatteavdrag
   - Smslån fakta
   - Smslån i media
   - Smslån reklam
   - Smslån Blogg
   - Smslån ordlista
   - Kronofogden
   - Inkasso
Smslan.se
   - Om oss
   - Kontakta oss

Låna 3000 kr

Här listar vi alla smslån gällande 3000 kr. Se vilka avgifter och räntor som du debiteras som kund och välj de smslångivare som passar dig bäst när du ska låna 3000.


  Långivare

Långivare
Lånebelopp

Lånebelopp
Avgift

Total kostnad
SMS Kredit 3,000 kr 590 kr
Mobillån 3,000 kr 420 kr
Pengos 3,000 kr 545 kr
Smskontanter 3,000 kr 345 kr
Expresskredit 3,000 kr 600 kr
Meddelandelån 3,000 kr 545 kr
Ferratum 3,000 kr 750 kr
Kundfinans 3,000 kr 600 kr
Easycredit 3,000 kr 545 kr
Kredit 365 3,000 kr 590 kr
Smspengar 3,000 kr 580 kr
Folkia 3,000 kr 505 krDela med dig:

Facebook Pusha Twitter Digg Myspace Del.icio.us BloggyLägg till bokmärke Spara som bokmärke       Skriv ut Skriv ut denna sida

Ad_Mobillån

Låna 3000

Låna 3000 anses vara ett mindre lån, även kallat mikrolån, smslån, mobillån, webblån, snabblån. Gemensamt för att låna 3000 och dessa lån är att de är blancolån och därmed inte kräver någon typ av säkerhet. Större lån hos traditionella banker kräver ofta någon form av säkerhet. När det gäller ett bostadslån brukar bostaden i sig agera säkerhet för en viss del av lånet. Det är snabbt och smidigt att låna 3000 kr hos en långivare som till exempel Nettofinans, Sms Kredit och Privatfinans. Har du samma bank som långivaren har du vanligtvis pengarna på kontot inom 15 – 30 minuter förutsatt att låneansökan blev godkänd. Annars tar det några timmar eller upp till en bankdag.

Om man vill låna 3000 kr skickar man ett sms till ett visst nummer med ett visst prefix. När detta är gjort får man tillbaka en länk till sin mobiltelefon där man kan fylla i själva ansökan. Direkt efter att ansökan är ifylld sker en automatisk kreditkontroll även kallad kreditscoring som kollar om man kan bli beviljad att låna 3000 kr. Kreditscoringen tittar på offentliga uppgifter som årsinkomst, ålder och bostadsort och räknar därefter ihop ett antal poäng som behöver överskrida den gräns som långivaren har satt upp. Förutom den kreditscoring som genomförs finns ofta krav på att vara minst 18 år, ha en årsinkomst på minst 20 000 kr och inte ha några tidigare betalningsanmärkningar. Det finns dock företag som lånar ut till personer som har betalningsanmärkningar. Har man fått låna 3000 kr måste man betala tillbaka lånet inom 30 dagar och mer information om detta får man i den faktura som skickas hem. Det är viktigt att vara uppmärksam och inte glömma bort fakturan. Processen mellan obetald faktura och vägen till kronofogden går ovanligt snabbt inom den här branschen. Kronofogden har även rapporterat om ett ökat antal anmälningar för de som inte klarar av att betala tillbaka fakturorna. Så kontrollera att du säkert har möjlighet att betala tillbaka lånet inom 30 dagar innan du tar det.

Vem som helst kan hamna i en kortsiktig ekonomisk svacka, det kan därför vara bra att ha möjligheten att låna 3000 kr snabbt och enkelt utan några krångligare låneprocesser. Möjligheten började i Finland redan 2005 och i Sverige lanserade Mobillån Sverige AB det första mobillånet 2006. Idag finns det ett flertal aktörer som erbjuder sina kunder att låna 3000 kr. Det kostar ungefär 500 kr i avgift och 50 kr i ränta att låna 3000 kr. Det gör att man ska betala in 3550 kr inom 30 dagar efter att lånet är utbetalt.

Innan möjligheten att låna 3000 kr så här snabbt och enkelt fanns, var man tvungen att gå till en pantbank för att låna en mindre summa. Man fick då pantsätta en privat ägodel motsvarande värdet av lånet för att kunna låna 3000 kr. Det finns fortfarande pantbanker men konkurrensen har hårdnat med allt fler aktörer som erbjuder snabblån. Tidigare hade man inte någon möjlighet att ta ett mikrolån hos någon bank. Vissa banker hade 10 000 kr eller mer som minsta belopp. Idag har det ändrats lite grann och kreditkort är ett vanligt inslag hos de som önskar har krediter.

72 777 är i övrigt ett vanligt telefonnummer som många sms skickas till för att ansöka om att låna 3000 kr till exempel. Det gäller därför att skriva in rätt prefix när man skickar ett sms. Annars är det lätt att det hamnar hos någon annan långivare som man inte har koll på.

Det har varit en hel del diskussioner i media kring det här med att låna 3000 kr i form av smslån, mobillån, webblån och mikrolån. Kritikerna säger att det är ”för snabbt och enkelt” att låna 3000 kr vilket resulterat att människor tar ogenomtänkta beslut och drar förhastade slutsatser om de är i behov av ett lån eller ej. Kritikerna kopplar stigande antal anmälningar hos kornofogden med smslånestjänsterna.
Långivarna och andra menar att antalet ökade fall hos kronofogden även har med de rådande kris att göra och en snabb och effektiv tjänst är väldigt uppskattat hos de kunder som får låna 3000. En stämningsansökan har gjort att en långivare blivit tvungen att formulera om sin slogan så att den inte bara handlade om hur snabbt och enkelt det är att låna. Vissa banker har också motverkat dessa företag som erbjuder mikrolån genom att sakta ned vissa tjänster och ibland inte erbjuda dem alls. En stor svensk bank har helt och hållet tagit avstånd från stora långivare. Dessa långivare säger själva att de beror på att det traditionella bankerna känner sig hotade från den ökade konkurrensen om lånemarknaden.


Dela med dig:

Facebook Pusha Pusha Digg Myspace Del.icio.us BloggyLägg till bokmärke Spara som bokmärke       Skriv ut Skriv ut denna sida

Ad_Mobillån

Relaterade länkar

Information om lån
Pikavippi - Smslån i Finland
Yksityislaina - Privatlån i Finland
Smsguld
Sälja guld
Guld
Sms24karat
Ordlista

Smslån - Mindre lån på t ex 2000 kr över en löptid på 30 dagar.

Blancolån - Lån utan krav om säkerhet.

Avgift - Den avgift som debiteras för ett lån, uppläggningsavsgift.