Lägg till som bokmärke Lägg till bokmärke!       Skriv ut Skriv ut       Sitemap
 
people Smslan.se

Billiga Smslån
Låna Pengar
   - Låna 1000
   - Låna 2000
   - Låna 3000
   - Låna 4000
   - Låna 5000
   - Privatlån
Smslån
   - Kredit365
   - Expresskredit
   - Folkia
   - Smskontanter
   - Smskredit
   - Nettofinans
   - Meddelandelån
   - Pengos
   - Easycredit
   - Mobillån
   - Smspengar
   - Nanokredit
Privatlån
   - SevenDay
   - Lendo
   - Thorn
   - Freedom finance
   - ICA banken
   - Ikanobanken
Annat
   - Privatekonomi
   - Låna 3000 med skatteavdrag
   - Smslån fakta
   - Smslån i media
   - Smslån reklam
   - Smslån Blogg
   - Smslån ordlista
   - Kronofogden
   - Inkasso
Smslan.se
   - Om oss
   - Kontakta oss

Mobillån Sverige AB

Mobillån Mobillån Sverige AB startades i december 2005 och var först i Sverige med att erbjuda smslån. Bolaget lanserade sin tjänst den 20 mars 2006. Mobillån Sverige AB har sitt säte i Stockholm och har ca 20 anställda.


Mobillån


Öppettider:

Måndag – Fredag 10.00 – 22.00
Lördag - Söndag: Stängt

Kontakt:

Hemsida: Mobillån.se
Kundtjänst tel: 08 – 545 25 800
Kundtjänst fax: 08 – 545 25 801
E-post: kundtjanst@mobillan.se

Adress:

Mobillån Sverige AB
Box 3423
103 68 StockholmDela med dig:

Facebook Pusha Twitter Digg Myspace Del.icio.us BloggyLägg till bokmärke Spara som bokmärke       Skriv ut Skriv ut denna sida


Mobillån

     Långivare
Långivare
Långivare
Lånebelopp
Mobillån 1000 - 5000 kr
Smskontanter 1000 - 5000 kr
Meddelandelån 1000 - 3000 kr

Mobillån är ett vanligt förekommande sätt att snabbt och enkelt låna pengar via en mobiltelefon. Man skickar alltså bara ett sms för att sedan få tillbaka en länk till ansökningsformuläret som sedan fylls i direkt i mobiltelefonen. Mobillån Sverige AB var först ut med att lansera tjänsten 2006 på den svenska marknaden. Har man samma bank som den aktuella långivaren kan man i vissa fall få pengarna på kontot inom endast 15 - 30 minuter.

Andra vanliga synonymer till mobillån är smslån, snabblån, mikrolån och blancolån. Dessa lån har gemensamt att de inte kräver någon form av säkerhet. Det enda som krävs är att man uppfyller de krav som olika långivare har. Det är vanligt att långivarna kräver en ålder på minst 18 år, svensk medborgare och har en årsinkomst på minst 24 000 kr. Ett vanligt krav är att den som söker inte har några tidigare betalningsanmärkningar. Automatisk kreditscoring är också vanligt. Det innebär att långivaren gör en sekundsnabb kreditupplysning på varje person som ansöker om lån. Kreditscoring räknar ihop poäng utifrån utvalda kriterier. Det finns till exempel årsinkomst, ålder, och om man har tidigare betalningsanmärkningar. Man får i princip direkt reda på om man uppfyller kraven eller ej. Detta är grunden till varför långivarna kan erbjuda så pass snabba lån och mobillån så pass snabbt och smidigt som det faktiskt är.

Var man i behöv av ett mindre lån tidigare var man tvungen att gå till en pantbank och ta med en värdesak som skulle pantsättas till dess att lånet blev återbetalt. Utvecklingen går framåt och det har verkligen blivit lättare att snabbt och enkelt låna pengar idag. Vissa kritiker anser till och med att det är ”för enkelt” att låna pengar idag. Kritikerna menar att det får folk att ta ogenomtänkta och förhastade beslut. Bankerna har även motarbetat långivarna med att begränsa deras tjänster och skapa fördröjningar i vissa av dessa.

Att låna hos en traditionell bank är inte speciellt snabbt och smidigt, tvärtom. Först och främst måste man fylla i en låneansökan, sen måste man skicka in den till rätt avdelning på banken där de tittar på handlingarna. En handläggare gör sedan en kreditupplysning manuellt och beslutar om lånet ska beviljas eller inte. Om lånet blir beviljat ska ytterligare papper skickas ut innan man får tillgång till pengarna. Det är med andra ord inte speciellt snabbt och smidigt att ta ett vanligt banklån. Mobillån är istället känt för att vara det snabbaste och enklaste sättet att ta ett lån idag.

Mobillån är ett lån på belopp mellan 1 000 och 3 000 kr och har en löptid på 30 dagar. Ett lån på 3 000 kr kostar ungefär 500 kr i avgift och 50 kr i ränta. Man ska därmed betala tillbaka 3 550 kr inom 30 dagar efter det att lånet har tagits. Det gäller att vara säker på att man kan betala tillbaka sitt mobillån. Både konsumentverket och kronofogden har riktat mycket kritik mot samtliga långivare som erbjuder mobillån. Antalet anmälningar om betalningsanmärkningar har ökat kraftigt och det är alltid bra att ha i bakhuvudet när man ansöker om ett lån. Var säker på att du kan betala tillbaka ett lån innan du tar det.

När man ansöker om ett mobillån så skickar man vanligtvis ett sms med ett speciellt prefix till ett nummer som till exempel kan vara 72 777. Det är viktigt att vara noggrann när man skriver sitt prefix så att det inte hamnar fler fel. Många långivare har samma telefonnummer och det är därför lätt hänt att ansökan kommer till en annan långivare än vad som var tänkt eller att det inte kommer fram alls. Sedan får man tillbaka en länk till ett ansökningsformulär där man kan fylla i sin ansökan direkt via mobiltelefonen. När detta är gjort får man inom en lite stund snabbt reda på om man har blivit beviljad ett lån. Tack vare den automatiserade kreditscoringen som beskrevs mer ingående ovan. Har man samma bank som långivaren brukar det inte ta längre än 15 – 30 minuter att få tillgång till pengarna.

Vem som helst kan drabbas av en tillfällig ekonomisk svacka och det kan då vara snabbt och smidigt att ta ett mobillån. Det är konsumentverket som är den centrala myndighet som utövar tillsyn över långivare som erbjuder mobillån. Långivarna måste också registrera sig hos finansinspektionen för att få bedriva sin verksamhet. Samtliga långivare uppger att de följer personuppgiftslagen (PUL).


Dela med dig:

Facebook Pusha Twitter Digg Myspace Del.icio.us BloggyLägg till bokmärke Spara som bokmärke       Skriv ut Skriv ut denna sida

Ad_Mobillån

Relaterade länkar

Information om lån
Pikavippi - Smslån i Finland
Yksityislaina - Privatlån i Finland
Smsguld
Sälja guld
Guld
Sms24karat
Ordlista

Smslån - Mindre lån på t ex 2000 kr över en löptid på 30 dagar.

Blancolån - Lån utan krav om säkerhet.

Avgift - Den avgift som debiteras för ett lån, uppläggningsavsgift.