Argumenten för smslån och mot smslån är många och det krävs faktiskt att man själv tänker igenom det hela för att nå slutsatsen vilka argument som man tycker är de bästa och det kräver en del tankeverksamhet.

Riskerar din ekonomi att krascha
För om vi börjar med argumenten mot smslån så är det framförallt att många som tar smslån sitter i en tuff situation redan från början och att smslånet då är det som gör att ekonomin för dessa personer helt kraschar. Ett annat argument mot smslån är att det är för enkelt att få ett sådant och att pengarna kommer in på kontot så snabbt att många människor inte har en möjlighet att ångra sig innan de har pengarna på kontot.

Klara en tillfällig situation ekonomiskt

Fördelarna däremot är många och den främsta är att ett smslån kan hjälpa en människa klara en tillfällig situation där de behöver låna lite extra och inte har någon annan de kan låna av och på det sättet undvika att hamna i en värre situation. Det är framförallt det argumentet som gör att de flesta fortfarande kan se nyttan i att använda sig av smslån om det är en kris men det är fortfarande något som de flesta tycker är moraliskt förkastligt. Resonemanget bakom det är att det hävdas att smslångivare då utnyttjar de svaga och utsatta för att tjäna pengar.

Argumenten för att sms låna

Den främsta fördelen med smslån är att det faktiskt kan vara en stor hjälp för människor som befinner sig i en tuff situation och på det sättet faktiskt klara av att hantera en oväntad utgift som de annars inte kunnat klara av. Det är även ett sätt för människor att kunna göra något roligt även om pengarna är slut och inte hade haft någon möjlighet att göra det annars.

Tänk dig själv att ett band kommer till staden du bor i som du verkligen gillar och troligtvis inte kommer kunna se på något annat sätt och att du behöver låna 1000 kr för att köpa en biljett då de annars kommer att vara slutsålda när du får lön.

Det är resonemanget som ligger bakom smslånen och är hela vitsen med dessa.

En annan fördel är att en låntagare har pengarna på kontot samma dag mot traditionella lån där det ofta tar flera bankdagar innan låntagaren har pengarna på kontot. Det gör att oväntade utgifter kan hanteras på ett snabbare och enklare sätt.

Argumenten mot smslån

Framförallt så är argumenten mot smslån att det sätter människor i en skuldfälla de inte kan komma ur men det är faktiskt ett argument som inte stämmer då de flesta smslångivarna är villiga att sätta upp betalningsplaner för de som har svårigheter. Sen handlar det om vuxna människor som faktiskt borde kunna avgöra och planera sina egna liv och därmed även veta om de kan ta och betala tillbaka ett smslån.

Ett annat argument mot smslån är att långivarna utnyttjar de som är svaga och i en ekonomiskt utsatt situation för att tjäna pengar men det argumentet passar väl iså fall in på alla långivare då ingen ger bort pengarna gratis.