Fördelen med att ta ett smslån med bankid är att det blir mycket enklare och snabbare att faktiskt ansöka om det smslånet då det med hjälp av bankid inte finns några andra krav på identifikation vilket tidigare har varit ett stort problem bland långivare då de inte kunnat hitta ett enkelt och effektivt sätt för att identifiera sina låntagare. Men med bankid så går det enkelt och väldigt smidigt och gör det otroligt enkelt för en låntagare att få sina pengar samma dag och utan att någon kontakt behöver ske mellan låntagare och långivare vilket tidigare var ett krav.

Ta lån snabbare och enklare med mobilt bankid

Idag kan nämligen besökaren hos långivaren enkelt välja vilket belopp och i vissa fall vilken löptid som ska gälla och ansöka om detta utan att behöva göra mer än att använda sitt bankid. Något som verkligen har underlättat hela ansökningsprocessen och även underlättat för långivaren att bekräfta att det är rätt person som ansöker om lånet. Något som var väldigt svårt innan bankid blev en standard vilket man nästan får säga att det är idag då nästan alla långivare på den svenska marknaden använder detta. Om man hittar en långivare som inte använder sig av bankid så betyder det en mycket krångligare ansökningsprocess än om de använt sig av bankid då det krävs att man skickar in en kopia på sin id handling.

Använder sig alla smslångivare av mobilt bankid

Vid skrivande stund så använder sig de flesta långivarna av bankid även om det fortfarande finns långivare som inte gör det och dessa ska man som låntagare med bankid undvika då det blir en krångligare ansökningsprocess. Så det enklaste sättet för att låna pengar idag är helt enkelt att ta ett smslån med bankid då man som låntagare slipper en krånglig och i många fall väldigt jobbig ansökningsprocess som finns om långivaren inte använder sig av bankid.

Men om man även tänker över det faktumet att det är säkrare än många andra ansökningsprocesser som finns så är det även ur låntagarens synvinkel en säkerhetsfråga då ingen annan ska kunna använda sig av låntagarens bankid och om det skulle vara en obehörig som använder detta så är det samma sak som om de använt ett förfalskat id-kort.

Hur går själv processen till när man ansöker om ett smslån med bankid

Beroende på vilken smslångivare som används så ser processen lite olika ut men är generellt densamma. Först och främst väljer man som låntagare vilket belopp och i vissa fall vilken löptid som ska gälla för lånet och därefter trycker man på ansök. Efter det får man oftast valmöjligheterna på hur man vill identifiera sig och då finns det ofta mer än ett val och i de fall där man måste ha bankid så står det klart och tydligt på sidan. Därefter loggar man in med sitt bankid och får då svaret på om ansökan blivit beviljad alternativ att man får svara på en del frågor om sin privatekonomi. Sen betalas pengarna ut och det är i stort sett hela processen för att ansöka om ett smslån med bankid och är otroligt smidig.