Att få ett smslån direkt på kontot är beroende på vilken långivare man använder sig av och vilken bank som låntagaren använder inte speciellt svårt. Men om låntagaren använder sig av en bank som få eller inga smslångivare använder sig av för direktutbetalningar så blir det genast svårare och då kan det också vara i stort sätt omöjligt att faktiskt få ett smslån direkt på kontot.

Få direkt utbetalning till bankkontot på vissa banker

Men det gäller som med allt annat att man lägger ner den tiden som krävs för att leta runt på nätet bland de otaliga smslångivarna som finns och som erbjuder ett smslån direkt på kontot och på långivarnas hemsida leta efter informationen om vilka smslångivare som de gör direktutbetalningar till. På det sättet undviker man att man tar ett smslån direkt men sedan får vänta på att pengarna ska komma in på kontot och det kan vara väldigt frustrerande om man behöver pengarna direkt.

Därför ska man som sagt som potentiell låntagare besöka de olika långivarnas hemsidor för att hitta information om vilka banker som de gör direktutbetalningar till. Men något som man måste tänka på är att smslån betalas enbart ut under kundtjänstens öppettider och därför är det viktigt att man även kontrollerar att kundtjänsten är öppen vid den tiden man ansöker om lånet.

Hur får man ett smslån direkt på kontot

Att hitta en smslångivare där man kan få ett smslån direkt på kontot är inte speciellt svårt om man har rätt bank men om man använder en bank som de flesta smslångivarna inte gör direktutbetalningar till så blir det genast svårare. Rent generellt så är det nästan omöjligt om man har en bank som inte klassas som en storbank och exempel på sådana är Forex Bank och Ica Banken. Om man som låntagare har en av dessa banker så kommer man inte kunna få in ett smslån direkt på kontot då inga smslångivare gör utbetalningar direkt till dessa vid skrivande stund.

Men om man använde sig av någon av storbankerna så finns det i vissa fall fler eller färre långivare som gör direktutbetalningar till dessa banker och det skiljer sig åt hur många som kan göra direktutbetalningar beroende på vilken av storbankerna man som låntagare använder sig av.

Vilka banker gör att man kan få ett smslån direkt på kontot

Om man använder sig av en av storbankerna så finns det stora möjligheter att hitta en smslångivare som erbjuder smslån direkt på kontot men antalet beror på vilken bank man faktiskt använder sig av. Om man som låntagare använder sig av antingen Nordea, Handelsbanken eller danske bank så finns det sällan några svårigheter att få ett smslån direkt på kontot. Om man däremot använde sig av SEB och Swedbank så finns det inte jättemånga alternativ att välja mellan som gör direktutbetalningar till dessa banker.

Så om man har ett konto hos Nordea, Handelsbanken eller danske bank så finns det nästan inga problem med att få ett smslån direkt på kontot. Med övriga banker så är det svårare och kräver att man som låntagare lägger ner mer tid på att hitta ett sådant alternativ.