Att ta ett smslån trots att man har betalningsanmärkningar brukade tidigare vara något väldigt svårt och sågs nästan som något omöjligt men det har numera blivit helt omvänt. För nu kan man utan några större problem få ett smslån med betalningsanmärkningar från nästan alla smslångivare och det blir bara vanligare och vanligare att smslångivare tillåter att deras låntagare faktiskt har en eller flera betalningsanmärkningar.

Sms lån trots betalningsmärkningar

Därför är det inte längre några problem för en person som tidigare har haft betalningsproblem att kunna låna pengar med betalningsanmärkningar och även med traditionella blancolån så har det blivit vanligare att det inte är några problem så länge som allt annat ser bra ut. På ett sätt så kan man säga att det verkligen är en bra utveckling då betalningsanmärkningar inte säger något om hur din ekonomi ser ut idag utan hur den har sett ut vid tiden som personen fick betalningsanmärkningen. Därför så är det rätt naturligt att en långivare helst ska kolla på vilken betalningsförmåga som låntagare har nu och i framtiden och inte hur den har sett ut för flera år sedan. Det är nämligen helt inte relevant om man vill låna pengar idag hur ens ekonomi har sett ut tidigare.

Men hur tar man ett smslån med betalningsanmärkning

På exakt samma sätt som man tar andra typer av lån och krediter idag så gäller det att använda smslångivarens hemsida och där dubbelkolla så att de inte har några problem med att deras låntagare har betalningsanmärkningar. För även om de flesta smslångivarna idag tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så är det inte alla som tillåter detta och det beror även på hur många betalningsanmärkningar man har och hur gamla dessa är. Det är helt enkelt som så att en individuell prövning görs vid varje låneansökan för att se om personen som gjort ansökan kommer ha en möjlighet att återbetala sitt lån eller om personen saknar den betalningsförmågan.

Därför så kan man inte alltid säga att man är garanterad ett smslån om man har betalningsanmärkningar då det helt enkelt skiljer sig mellan olika långivare men även från fall till fall beroende på personen som gjort ansökans omständigheter. Något som är väldigt viktigt att tänka på och om man tror att man inte kommer få lånet beviljat så kan man alltid ringa och fråga.

Finns det något hinder att ta smslån med betalningsanmärkningar

Om man bara har betalningsanmärkningar som är relativt gamla så är det ingen fara att få ett lån beviljat då det finns gott om smslångivare som erbjuder smslån trots betalningsanmärkningar men om man dessutom har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så kommer det bli problem. För det finns nästan ingen långivare i Sverige oavsett inom vilken bransch som tillåter att en låntagare har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten och om man har det så finns det nästan ingen anledning till att ansöka om ett smslån. För en sådan ansökan kommer inte bli beviljad om det inte skulle bli något fel på kreditprövningen eller att kreditupplysningsföretaget inte uppdaterat sin databas och helt enkelt missat att låntagaren har ett skuldsaldo.