Bynk drivs av Bynk AB och som har sitt huvudkontor i Stockholm och trots att det är en relativt nystartad långivare så säger de själva att de är som en bank borde vara. Bynk kommer i framtiden även att ha andra finansiella produkter än enbart lån då de redan nu arbetar med att lansera alltifrån bolån till sparkonton för sina kunder. Bynk har helt enkelt målet att bli en helt vanlig bank och redan nu så uppfyller de vad de själva säger. För deras system är verkligen som man tycker att alla banker borde ha. All information finns smidigt på hemsidan och det gör hela processen att ansöka om ett lån väldigt enkelt. Bynk använder sig dessutom av bank-id och e-legitimation vilket gör att en låntagare enkelt kan sköta allt som behövs för att godkänna avtal samt skriva under det utan att behöva se ett enda papper.

Från första sidan på deras hemsida så ger Bynk all information som behövs och visar att de verkligen försöker att leverera på sitt löfte om att vara smidigare och enklare. Ansökan tar inte lång tid och alla svar på de frågor som en låntagare kan tänkas ha finns klart och tydligt utan att låntagaren behöver lägga ner någon större tid på att hitta informationen.

UPP TILL 20 000:-
18 år
Första lånet upp till 6000 SEK är gratis
ansök om lån

Bynk erbjuder sina låntagare ett flexibelt lån på mellan 10 000 kr och 100 000 kr samt så ger Bynk sina låntagare en möjlighet att efter ansökan kunna se precis vilket belopp de har blivit godkända att låna. Något som en del banker och finansinstitut inte gör utan enbart nekar ansökan utan att berätta för låntagaren att personen kan få ett lån beviljat men då på ett lägre belopp.

Låntagaren kan själv välja när lånet ska betalas tillbaka och löptiden är flexibel och beroende på hur kreditkontrollen går så kan det gå att låna upp till 12 år. Oftast är det som så att låntagaren själv avgör precis hur lång tid som löptiden ska vara och kan sedan betala tillbaka lånet i den takt som passar låntagaren själv. Bynk har dessutom lagt sig i ett lånesegment som inte många finansinstitut gör numera och erbjuder en individuell ränta efter de förutsättningar som låntagaren har att faktiskt kunna betala tillbaka sitt lån. Det är inte något som är speciellt vanligt längre utan oftast så är det en fast ränta eller månadskostnad som gäller hos många av de nya långivarna på marknaden. Därför är Bynk en långivare som passar alla som uppfyller de krav och villkor som de ställer.

Låna pengar hos Bynk
Bynk erbjuder ett lån på mellan 10 000 kr och 100 000 kr med en flexibel löptid på upp till 12 år. Låntagaren väljer själv under vilken löptid som det beviljade beloppet ska lånas beroende på vad Bynk erbjuder. Löptiden skiljer sig även åt beroende på hur stort lånet är och kan därför i praktiken bli mycket kortare än 12 år.

Den kortaste löptiden som Bynk erbjuder sina låntagare är 36 månader eller 3 år men en låntagare kan alltid återbetala sitt lån när som helst genom att använda sig av appen som finns och som visar precis hur mycket pengar som låntagaren är skyldig. Genom att använda sig av appen kan en låntagare även höja sitt lån om det skulle behövas eller betala av hela lånet genom att veta precis vilket belopp som ska betalas in. På det sättet så visar Bynk att det kan vara väldigt smidigt att låna pengar om alla förutsättningar finns och om långivaren är villig att göra det lilla extra.

Ansökan sker enkelt genom att använda sig av Bynks hemsida och efter att låntagaren har ansökt om det belopp som låntagaren vill låna så används e-legitimationen för att garantera att det är rätt person som gjort ansökan. Efter att ansökan gjorts så dyker svaret upp nästan omedelbart med vilket belopp personen har blivit beviljat för ett lån och då med en möjlighet att själv välja vilken löptid som ska gälla för det lånet.

Betalningsanmärkningar
Bynk accepterar inte att deras låntagare har några betalningsanmärkningar. Inte heller accepteras låntagare som har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Oavsett hur den övriga privatekonomin ser ut så tillåter inte Bynk några betalningsanmärkningar. Så om man vet med sig att man har betalningsanmärkningar så behöver man inte göra en ansökan om ett lån hos Bynk. Skulle man göra detta ändå så kommer den ansökan att nekas per automatik.

Om ens betalningsanmärkningar precis försvunnit bör man låta det gå ett par dagar för att dessa ska försvinna ordentligt. Skulle det vara så att Bynk inte godkänner lånet och det beror på betalningsanmärkningar som skulle varit borttagna så kan man alltid kontakta långivaren för att berätta att deras system inte uppdaterats ordentligt. Det enklaste sättet för att veta om en betalningsanmärkning försvunnit är att kontakta Kronofogdemyndigheten direkt.

Kreditupplysning UC
Bynk använder sig av en kombination av Upplysningscentralen och Bisnode för sina kreditupplysningar. Det är inte helt klart om båda kreditupplysningarna tas oavsett beroende på vilket belopp det gäller eller om enbart en kreditupplysning görs och att de då väljer mellan Upplysningscentralen och Bisnode.
För att få veta mer om vilken kreditupplysning som kommer att göras för just din ansökan så kan man alltid kontakta Bynk direkt genom att använda sig av något av de många kontaktsätt som Bynk erbjuder. Troligtvis så använder sig Bynk av både Bisnode och Upplysningscentralen på alla ansökningar för att på det sättet få en så bra kreditinformation som möjligt om sina potentiella låntagare.

För att bli beviljad ett lån hos Bynk behöver en låntagare uppfylla de här generella kraven:

Vara mellan 20 – 70 år gammal
Inkomst på lägst 120 000 kr per år
Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Ej skyddad identitet
Skriven i Sverige och ha ett svenskt personnummer

Fast anställd eller pensionär

Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan det finnas andra krav för att just ditt lån ska bli beviljad. Främst gäller det vilken inkomst som sökande har och detta kravet skiljer sig åt beroende på lånebelopp.
För att få veta mer om vilka krav som Bynk ställer på just det beloppet du vill låna så kan du alltid kontakta deras kundtjänst för mer information.
Bynk kräver utöver dessa krav att man antingen är egenföretagare, fast anställd, förtidspensionär eller pensionär för att lånet ska bli beviljat. Alla andra anställningsformer eller livssituationer än dessa gör att man inte kommer att få ett lån beviljat hos Bynk då detta är ett väldigt strikt krav från deras sida.

ansök om lån

När kommer pengarna in på kontot?
Då Bynk använder sig av bank-id och e-legitimation för sina låneansökningar så tar det inte lång tid innan låntagaren har pengarna på kontot. Direkt när ansökan blivit beviljat så ser låntagaren i Bynks app att pengarna kommit in. Det betyder däremot inte att pengarna då finns på låntagarens konto utan enbart att lånet beviljats.

Pengarna finns vanligtvis på låntagarens konto inom 2 till 3 helgfria vardagar från det att lånet blivit beviljat. För att få reda på precis när pengarna kommer in på kontot så kan man alltid kontakta Bynks kundtjänst. Man bör däremot tänka på att det kan ta olika tid beroende på vilken bank man har då detta kan göra att det tar längre eller kortare tid innan pengarna finns på kontot.

Öppettider

Måndag – Fredag. 08:00 – 18:00.
Lördag – Söndag samt helgdagar. 10:00 – 18:00.
Inkassoavdelningen Måndag – Fredag. 9:00 – 18:00.

ansök om lån