Credigo ägs och drivs av Northmill AB som även driver den välkända smslångivaren Easycredit. Northmill AB är ett företag som drivit företag inom smslån ändå sedan den här typen av krediter kom till Sverige och är ett av de äldsta företagen inom det här segmentet. Credigo erbjuder låntagaren ett lån på mellan 500 och 20 000 kr med en varierande löptid beroende på lånebeloppet. Man kan själv inte välja vilken löptid som gäller för det lånet man vill ta utan det bestäms av långivaren men den lägsta löptiden är 30 dagar och den högsta är på fem år. Det betyder att man oavsett behov kan ta ett enkelt och smidigt lån från Credigo och då de även har lanserats i andra länder så är Credigo nu en internationell långivare.

UPP TILL 20 000:-
18 år
Ingen UC
ansök om lån

Allabolag.se

Låna pengar hos Credigo
Hos Credigo kan man låna mellan 500 kr och 20 000 kr med en löptid som långivaren bestämmer beroende på vilket belopp man väljer att låna på mellan 30 dagar och 5 år. Något som gör att man oavsett behov har en möjlighet att låna pengar både under en kortare och en längre tid hos Credigo.

Om man använder sig av ett bank-id eller ett e-id så går ansökningsprocessen mycket snabbare då man direkt efter godkännandet skriver under lån avtalet och därmed slipper vänta på att papper ska skickas fram och tillbaka. Man kan ha två typer av lån hos Credigo, ett över 11 000 och ett under.

Betalningsanmärkningar
Credigo tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar men de får inte ha något skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten. Credigo gör en individuell prövning för varje låntagare och det är därmed inte säkert att man får ett lån beviljat. Det bygger helt och hållet på om ens betalningsförmåga uppväger de betalningsanmärkningar man har.

UC
Credigo använder sig av både Upplysningscentralen men även Creditsafe och det beror på hur stort lånet är man ansöker om vilket av dessa kreditupplysningsföretag som används. Om lånet är 11 000 eller högre så använder Credigo sig av Upplysningscentralen men om lånebeloppet är lägre så används Creditsafe.

Krav för att låna pengar

Minst 18 år gammal
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer
Kraven för att låna pengar hos Credigo kan bero på vilket lånebelopp låntagaren har ansökt om och det gör att det kan finnas ytterligare krav för att ens lån ska bli beviljat.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Man får oftast svar på sin ansökan direkt om det inte krävs en manuell prövning då det kan ta lite längre tid. Lånen handläggs under kundservicens öppettider på vardagar mellan 07:00 och 21:00 samt helger mellan 10:00 och 18:00.

Även om det krävs en manuell prövning så har man svar inom 15 minuter. Pengarna finns på kontot inom en timme om man har Swedbank eller Handelsbanken. Andra banker så har man pengarna på kontot samma dag om man ansökt en vardag före 13:30 annars så har man pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag. Det betyder att man alltid har pengarna på kontot senast nästkommande helgfria vardag oavsett vilken bank man använder sig av.