Credway drivs av företaget Northmill AB som även driver lånföretaget Easycredit och Credigo. De har funnits sedan smslånen kom till Sverige 2006 och är ett av de företag som funnits längst i Sverige. De är även en internationell koncern som även sysslar med utlåning i flera andra länder. Credway erbjuder sina låntagare lån på mellan 1000 och 20 000 kr med en löptid på mellan 62 dagar och 62 månader. Man väljer själv när man vill betala tillbaka sitt lån men det krävs att man betalar en viss procent av lånet varje månad. Credway är även den långivare som i Sverige erbjuder lägst ränta på sina lån och som verkligen är en fördelaktig långivare för sina låntagare.

UPP TILL 20 000:-
18 år
Mobilt Bankid
ansök om lån

Låna pengar hos Credway

Hos Credway kan du låna mellan 1000 och 20 000 kr med en flexibel löptid på mellan 62 dagar och 62 månade. Men löptiden beror på hur stort lånet är det finns en viss summa som måste betalas varje månad, oftast i form av en viss procentsats på lånet. Credway är även ett av de första företagen som blev godkända för utlåning av finansinspektionen och står under deras tillsyn. Man kan använda sig av bank-id eller e-id för att skriva på lån avtalet, något som snabbar på ansökningsprocessen och gör det enklare att låna pengar hos Credway.

Betalningsanmärkningar
Credway tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar. Så länge som låntagaren inte har ett skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten då man inte kommer att bli beviljad ett lån hos Credway. Credway har inte någon gräns för antalet betalningsanmärkningar man får ha utan bestäms efter en individuell prövning beroende på låntagarens betalningsförmåga.

UC
Credway använder sig inte av Upplysningscentralen utan använder sig av kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Det betyder att ingen förfrågan kommer att registreras hos Upplysningscentralen oavsett vilket belopp man ansöker om. Något som är väldigt ovanligt då Credway lånar ut upp till 20 000 kr och det brukar vara som så att UC används för belopp över 10 000 kr.

Krav för att låna pengar

Minst 20 år gammal
Deklarerad inkomst på minst 120 000 kr
Passera sedvanlig kreditupplysning
Credway kan beroende på beloppet lånet gället ha andra krav för att lånet ska bli beviljat och de krav vi ställt upp är de generella kraven de har på alla låntagare. De tillåter att låntagaren har betalningsanmärkningar.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Credway handlägger lånen under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 07:00 och 21:00 och under helger mellan 10:00 och 18:00. Svaret på ansökan får man direkt om det inte krävs en manuell prövning då man får svar under kundtjänstens öppettider.

För Handelsbanken och Swedbank så har man pengarna på kontot en timma efter att lånet beviljats medans övriga banker så kommer pengarna in på kontot samma dag om man gjort ansökan före 13:30 en vardag. Om man ansökt om lånet vid en annan tidpunkt så kommer pengarna in nästa helgfria vardag. Det betyder att man har pengarna på måndagen därpå om ansökan kommit in efter 13:30 på en fredag.