Smslån är i sig inte dåliga men de har medfört att en del människor får problem efter att ha använt sig av sådana och de är det man menar när man säger att smslån är dåliga. Men smslån är inget dåligt utan tvärtom så finns det flera bra sidor med smslån. Men om vi håller oss till frågan varför är smslån dåligt så är det framförallt att det sätter människor i en utsatt ekonomisk situation i en ofta ännu värre situation men kan egentligen appliceras på alla former av lån och krediter. Men det man främst menar är att smslångivarna ger ut lån till människor som inte i vanliga fall skulle fått några lån beviljade och inte heller fått några krediter.

Frågan är om huruvida det i sig är en anledning till att smslån är dåligt eller om det snarare handlar om människors oförmåga att själva avgöra sin egen privata ekonomi och att lösa den på bästa sätt. Men då människor som annars inte kunnat få några lån kan få ett smslån som ofta är dyrare än vanliga lån ofta senare hamnar i en situation där de inte kan återbetala lånet vilket leder till en ökad skuldsättning eller att de tar fler smslån för att betala av de tidigare. I slutändan så hamnar dessa människor efter att ha tagit ett smslån i en värre sits och ofta med ännu högre skulder.

När är det dåligt att ta sms lån

Andra anledningar till att smslån är dåliga

En annan anledning som många hävdar är ett argument för att smslån är dåliga är att dessa kan beviljas till människor med betalningsanmärkningar men enligt oss så är det en bristande logik då mycket kan hända under den tiden en människa har betalningsanmärkningar. Om personen för två år sedan fick en betalningsanmärkning på ett mindre belopp så betyder inte det att personen saknar betalningsförmåga utan betalningsanmärkningen kan ha uppkommit på grund av slarv eller att något hänt just vid det tillfället. Det gör att man inte enkelt kan säga att en person med betalningsanmärkningar är en person som inte borde få ett lån beviljat.

Det finns gott om anledningar och en av de vanligaste är även att det sätter människor i en skuldfälla som de har svårt att ta sig ur. Främst äldre som ofta har små pensioner har efter att ha fått ett smslån hamnat hos Kronofogdemyndigheten och detsamma gäller även väldigt unga människor som på det här sättet startar sitt vuxna liv och då även får andra svårigheter med att få andra lån och även att hitta en bostad.

Men är då smslån något dåligt

Det beror helt och hållet på vem som tar lånet och den personens återbetalningsförmåga. För en del människor så är smslån något som kan hjälpa till i en tillfällig situation medans för andra så är det början på en nedåtgående spiral som inte slutar på ett bra sätt. Därför kan man inte riktigt säga att smslån vare sig är bra eller dåliga utan att det finns tillfällen där de kan vara bra och tillfällen där de kan vara dåliga.