UPP TILL 8 000:-
18 år
Inga avgifter, endast ränta
ansök om lån

Expresskredit drivs av Smspengar Norden AB som även driver Smspengar och som även driver andra lånföretag internationellt. De har funnits i Sverige sedan 2006 och är en av de större långivarna som finns på den svenska marknaden inom mikrokrediter.

De erbjuder sina kunder ett lån på mellan 500 kr och 12 000 kr med en avbetalningstid på mellan 30 och 90 dagar. Beroende på belopp man vill låna så kan man själv välja vilken löptid man vill ska vara på lånet. Något som underlättar om man behöver låna under en kortare eller längre tid och gör det mer flexibelt när man vill betala tillbaka sitt lån.

Låna pengar hos Expresskredit
Att låna pengar hos Expresskredit är väldigt enkelt och ansökan görs genom deras hemsida och man får svar på sin ansökan nästan direkt. Man kan låna mellan 500 kr och 12 000 kr men för den som lånar för första gången så är maxbeloppet man kan låna 5000 kr. Löptiden på lånet kan man själv välja beroende på beloppet och man kan välja mellan 30, 60 och 90 dagar som löptid. Något som verkligen underlättar att själv avgöra sin egen betalningsförmåga under den tiden.

Man identifierar sig genom att logga in på sin bank och på det sättet så skyndar man på ansökningsprocessen eller så behöver man skicka in en kopia på sitt id-kort eller annan id handling vilket förlänger ansökningsprocessen. Man kan inte använda sig av bank-id eller e-id för att identifiera sig med Expresskredit och kräver att man gör något av ovanstående alternativ.

Betalningsanmärkningar
Beroende på hur stort lån det är man vill ta och en del andra individuella faktorer så är betalningsanmärkningar OK. Låntagaren får däremot inte ha något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då lånet inte kommer att bli beviljat. Expresskredit tillåter att man har betalningsanmärkningar men en individuell prövning görs alltid för alla ansökningar.

UC
Expresskredit använder sig inte av Upplysningscentralen utan använder sig istället av ett annat kreditupplysningsföretag. Det betyder att man inte får en förfrågan hos UC om man ansöker om ett lån hos Expresskredit.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Deklarerad inkomst på minst 100 000 kr
Svensk medborgare och svenskt personnummer
Expresskredit kan ha andra krav beroende på summan som låntagaren ansöker om och tillåter att låntagaren har betalningsanmärkningar. Men en sedvanlig kreditupplysning görs alltid.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Expresskredit handlägger alla ansökningar under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 18:00. Helger är Expresskredit stängda och handlägger inga ansökningar.

Beroende på vilken bank låntagaren använder sig av så kommer pengarna in på kontot vid olika tillfällen. Danske Bank, Nordea och Handelsbanken så har man pengarna på kontot direkt efter att betalningen gjorts vilket oftast görs inom en timme från det att ansökan beviljats. Men inga utbetalningar görs under helgerna. Övriga banker så har man pengarna på kontot samma dag om ansökan kommit in till Expresskredit före 13:30 annars har man pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag.