UPP TILL 10 000:-
18 år
Gratis ansökan
ansök om lån

Extrakredit drivs av Grandvik AB som även driver ett flertal andra smslångivare i Sverige och som funnits under en relativt lång tid. Extrakredit erbjuder både smslån och lite mer traditionella sådana då de erbjuder låntagaren lån på mellan 3000 kr och 20 000 kr med en flexibel löptid på mellan 30 dagar och 24 månader. Beroende på lånebelopp så kan låntagaren själv välja hur snabbt personen vill återbetala sitt lån.

Det betyder att en låntagare hos Extrakredit kan låna en mindre eller större summa pengar och själv avgöra när lånet ska vara återbetalt. Fördelen med det här systemet är att man som låntagare alltid känner till vilken månadskostnad som ska betalas och under hur lång tid.

Låna pengar hos Extrakredit
Att låna pengar hos Extrakredit är väldigt enkelt då de förser sina låntagare med en möjlighet att ansöka om lån med hjälp av bank eller e-id. Något som verkligen snabbar på processen att låna pengar och gör det möjligt att låntagaren har pengarna på kontot samma dag eller som senast nästkommande vardag. En låntagare har möjligheten att låna mellan 3000 och 20 000 kr hos Extrakredit med en flexibel återbetalningstid på mellan 30 dagar och 24 månader beroende på hur stort belopp låntagaren vill låna.

Men låntagaren kan själv avgöra återbetalningstiden inom ett intervall som Extrakredit visar upp för låntagaren direkt på hemsidan. När man ansöker om ett lån hos Extrakredit så får man fylla i sina månadskostnader i deras kreditprövning och på det sättet kan Extrakredit kontrollera en låntagares betalningsförmåga utifrån de uppgifter de fått in.

Betalningsanmärkningar
Extrakredit tillåter inte att deras låntagare har betalningsanmärkningar. Det går alltså inte att få ett lån beviljat hos Extrakredit om låntagaren har betalningsanmärkningar.

UC
Extrakredit använder precis som alla andra långivare inom Grandvik AB inte Upplysningscentralen utan använder istället Creditsafe för sina kreditupplysningar.

Krav för att få låna pengar

Över 20 år gammal
Svensk medborgare med ett svenskt personnummer
Inga betalningsanmärkningar
Deklarerad inkomst på minst 120 000 kr
Det här är Extrakredits generellera krav på att en låntagare ska kunna få låna pengar och det skiljer sig lite beroende på vilket belopp ansökan gäller. För större lån så kan ett högre inkomstkrav finnas.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Extrakredit handlägger alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 10:00 och 12:00. På helgerna har Extrakredit stängt och handlägger inga lån under den tiden och samma sak gäller röda dagar. Extrakredit gör inga direktutbetalningar till någon bank utan man har beroende på beloppet man valt att låna oftast pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag. Men om man gör en ansökan och lånet hunnit utbetalas innan 13:30 på en vardag så har man oavsett bank pengarna på kontot samma dag.

Men då krävs det att Extrakredit gör utbetalningen innan 13:30 då man annars har pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag. Om man är osäker när man kommer att ha pengarna på kontot och behöver dessa inom en snar framtid så kan man alltid kontakta kundtjänsten för att få den informationen.