UPP TILL 20 000:-
18 år
Räntefritt första 30 dagar. Bet.anmärkning OK
ansök om lån

Ferratum drivs av Ferratum Sweden AB och är en av de få långivarna inom smslån som även är en bank. De själva säger att de var det första företaget som började med smslån i Europa och det stämmer säkert då Ferratum har funnits under en väldigt lång tid. Ferratum erbjuder sina låntagare lån på mellan 500 kr och 20 000 kr och erbjuder även två typer av krediter. Ferratum Micro är lån på mellan 500 och 5000 kr och är deras traditionella mikrolån eller smslån.

Men de erbjuder även sina låntagare deras kredit som kallas för Ferratum Credit där låntagaren kan låna mellan 1000 och 20 000 kr. Löptiderna skiljer sig rätt rejält beroende på vilken av lån formerna som låntagaren väljer. Ferratum Micro har en löptid på 30 dagar medans Ferratum Credit har en återbetalningstid som är mer flexibel. Beroende på storleken på lånet så kan man delbetala sitt Ferratum Credit lån under en längre tid.

Låna pengar hos Ferratum
Att låna pengar hos Ferratum är enkelt och utan några svårigheter. Låntagaren ansöker enkelt med hjälp av bank eller e-id och får besked direkt om lånet blivit beviljat eller inte. Ferratum erbjuder sina låntagare två typer av lån där den ena Ferratum Micro är ett vanligt smslån under 30 dagar där låntagaren kan låna upp till 5000 kr. Men de erbjuder även ett annat lån som kallas för Ferratum Credit där låntagaren kan låna upp till 20 000 kr helt räntefritt de första 30 dagarna.

Återbetalningstiden för Ferratum Credit är mer flexibel och beroende på belopp så kan man delbetala sitt lån under flera månader. Det står klart och tydligt när man lånar hur mycket som måste återbetalas och när det måste återbetalas. Något som gör det väldigt enkelt att låna pengar hos Ferratum.

Betalningsanmärkningar
Ferratum tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Då kommer man inte bli beviljat något lån och det finns väldigt få långivare som tillåter att låntagaren har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Ferratum tar aldrig några kreditupplysningar genom Upplysningscentralen utan gör alla sina kreditupplysningar hos Creditsafe. Oavsett belopp som låntagaren ansökt om så görs det aldrig någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Krav för att få låna pengar

Minst 21 år gammal
Deklarerad inkomst
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
Beroende på vilket belopp som låntagaren ansöker om så skiljer sig kravet på vilken deklarerad inkomst som krävs. Men de krav vi angett är de generella kraven som Ferratum ställer på alla sina låntagare oavsett belopp.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Ferratum handlägger alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 21:00 samt på helger mellan 11:00 och 18:00. Om låntagaren använder sig av Nordea så är pengarna på kontot direkt. Men om låntagaren använder sig av en annan bank så kommer pengarna in på kontot senast 17:00 samma dag om lånet utbetalats innan 12:00. Annars finns pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag oavsett bank.