Fokuslån drivs av Thorn svenska AB som även driver den kända långivaren Thorn som även erbjuder krediter för att köpa hemelektronik och annat. De har funnits i Sverige under en väldigt lång tid och är välkända som långivare både för kontanter och vid köp av annat. Fokuslån är därmed en bifirma där de helt har fokuserat på att låna ut kontanter och de kan inte kallas för ett smslån utan är mer en traditionell långivare. Fokuslån erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 10 000 kr och 75 000 kr med en löptid som är på mellan 12 och 80 månader. Då de inte är ett smslån företag utan mer en traditionell långivare inom det som kallas för blancolån så är kraven på låntagaren högre än för kortare krediter.

UPP TILL 75 000:-
18 år
24 till 80 månader. Räntefria perioder
ansök om lån

Låna pengar hos Fokuslån
Att låna pengar hos Fokuslån kan enkelt göras genom en ansökan på deras hemsida där man enkelt fyller i vilket belopp man vill låna och även under vilken tid man vill betala tillbaka lånet. Något som gör det enkelt att avgöra själv vilken kostnad som man som låntagare klarar av att betala tillbaka varje månad. Låntagaren ser klart och tydligt vid ansökan alla kostnader och avgifter som gäller för att låna pengar hos Fokuslån. Men man ser även enkelt och utan några större problem vilken avgift som man förväntas betala tillbaka varje månad tillsammans med den totala kostnaden för lånet. Något som underlättar för låntagaren när de jämför lån och krediter och gör det möjligt att få en klar översikt över hur mycket det faktiskt kommer att kosta att låna pengarna.

Betalningsanmärkningar
Fokuslån tillåter inte att deras låntagare har några betalningsanmärkningar alls. Det betyder att låntagare med betalningsanmärkningar inte behöver göra någon ansökan om ett lån hos Fokuslån då ansökan aldrig kommer att bli beviljad.

UC
Fokuslån använder sig av Upplysningscentralen för alla sina kreditupplysningar och därför kommer en förfrågan att registreras hos Upplysningscentralen när låntagaren ansöker om ett lån hos Fokuslån.

Krav för att få låna pengar

Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Deklarerad inkomst
Beroende på vilket belopp som låntagaren väljer att ansöka om så skiljer sig inkomstkravet och kan vara lägre eller högre beroende på vilket belopp låntagaren väljer. Vid en ansökan om lån hos Fokuslån så kommer låntagaren att få reda på om de kan få det lånet de ansökt om men även om de kan få ett lägre lån om det högre inte beviljades. På det sättet så slipper låntagaren göra flera låneansökningar hos Fokuslån utan får den informationen direkt.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Fokuslån handlägger och utbetalar alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 18:00 samt lördagar mellan 10:00 och 16:00. Om ansökan skickats in före 13:30 på en vardag så har man pengarna på kontot samma dag oavsett bank. Vid övriga tider så kommer pengarna in på kontot nästkommande helgfria vardag. Om du är osäker på när pengarna kommer att komma in på kontot så kan Fokuslåns kundtjänst berätta mer vid en kontakt.