Frogtail drivs av Folkefinansgruppen som även driver andra långivare inom mikrolån segmentet i Sverige som till exempel Monetti som tidigare hette Folkia. De är välkända på den svenska marknaden för mikrolån och smslån och har funnits under en längre tid. Ursprungligen kommer företaget från Norge och driver långivare internationellt.

UPP TILL 50 000:-
18 år
Ingen säkerhet krävs
ansök om lån

Frogtail erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 1000 och 50 000 kr med en löptid där låntagaren till stor del själv kan välja vilken löptid som ska gälla. Beroende på belopp så kan man välja mellan 1 månad och tre år för lån hos Frogtail. Frogtail har även möjligheten för sina låntagare att använda sig av bank eller e-id vilket underlättar och snabbar på ansökningsprocessen. Det gör det även möjligt att få pengarna utbetalda samma dag och på det sättet minska väntetiden som andra långivare har mot sina låntagare.

Låna pengar hos Frogtail
För att låna pengar hos Frogtail så använder man deras hemsida där man enkelt och med hjälp av bank eller e-id kan ansöka om ett lån på mellan 1000 kr och 50 000 kr. Nya låntagare som tidigare aldrig lånat pengar hos Frogtail kan enbart ansöka om ett lån på upp till 25 000 kr men om man har lånat från ett annat företag inom Folkefinansgruppen så kan det räknas in beroende på omständigheterna. Om man lånat från en annan långivare inom Folkefinansgruppen så kan man kontakta Frogtail för att höra om det gäller som ett tidigare lån.

Löptiden är flexibel på de flesta beloppen och låntagaren kan välja beroende på belopp mellan antingen 1 månad eller 3 år för att återbetala sitt lån. En del belopp har enbart ett alternativ medans andra har flera alternativ. Frogtail erbjuder även möjligheten för sina låntagare att ha flera lån samtidigt hos Frogtail, något som är väldigt ovanligt. Men det beror på vilken bedömning de gör.

Betalningsanmärkningar
Frogtail accepterar att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de saknar ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Om man har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så behöver man inte ansöka om ett lån hos Frogtail. Men det är inte självklart att man får ett lån om man har betalningsanmärkningar utan en individuell prövning görs vid varje ansökan hos Frogtail.

UC
Frogtail använder sig inte av Upplysningscentralen utan av ett annat företag för kreditupplysningar. Något som gör att även vid en ansökan på 50 000 kr så registreras ingen förfrågan hos Upplysningscentralen.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Deklarerad inkomst
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
Frogtail har olika inkomstkrav beroende på vilket belopp som låntagaren har ansökt om och de krav vi ställt upp ovanför är de generella kraven som gäller för alla belopp.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Frogtail handlägger och betalar ut lånen under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 20:00 samt på helger mellan 10:00 och 17:00. Om lånet blivit beviljat före 13:30 på en vardag så finns pengarna på kontot samma dag annars nästkommande helgfria vardag oavsett vilken bank låntagaren använder sig av.