UPP TILL 20 000:-
18 år
Gratis ansökan. Inga avgifter, endast ränta.
ansök om lån

Kortlån drivs av företaget Grandvik AB som även driver ett flertal andra långivare på den svenska marknaden för korttidskrediter såsom mikrolån och smslån. Långivaren Extrakredit drivs även av Grandvik AB. Även om Kortlån är en ganska ny långivare så har moderbolaget funnits under en väldigt lång tid och var en av de första långivarna inom smslån i Sverige.

Kortlån erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 3000 kr och 20 000 kr med en flexibel löptid på lånen på mellan 1 månad och 24 månader beroende på vilket belopp som låntagaren har ansökt om. Det finns alltid flera valmöjligheter beroende på det belopp som valts och gör att låntagaren till stor del själv väljer vilken återbetalningstid som ska gälla för sitt lån.

Låna pengar hos Kortlån
Att låna pengar hos Kortlån gör man enklast genom att använda deras hemsida där man enkelt kan välja att låna mellan 3000 kr och 20 000 kr med en flexibel löptid på mellan 1 månad och 24 månader beroende på vilket belopp som låntagaren har valt att låna. Något som verkligen gör det enkelt för låntagaren att själv välja både belopp och löptid baserat på låntagarens återbetalningsmöjligheter. Man kan använda sig av sitt bank-id eller e-id för att snabba på ansökningsprocessen och på det sättet undvika att behöva skicka in en kopia på sin id handling. Man får även snabbare besked om man får lånet beviljat om man använder sig av sitt bank-id eller e-id.

Betalningsanmärkningar
Inga av Grandvik AB:s långivare accepterar att deras låntagare har betalningsanmärkningar och samma sak gäller för Kortlån. Därför behöver en låntagare med betalningsanmärkningar inte ansöka om ett lån hos Kortlån eller någon annan långivare som ägs av Grandvik AB.

UC
Kortlån använder sig inte av Upplysningscentralen utan använder sig av Bisnode för sina kreditupplysningar. Något som gör att en låntagare inte får en förfrågan på sitt UC om en ansökan om lån görs hos Kortlån.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så finns det flera krav som Kortlån ställer på sina låntagare och dessa är de generella kraven för alla lån ansökningar oavsett vilket belopp det gäller.
Ett inkomstkrav finns för de olika lånebeloppen och beroende på vilket belopp man valt så kan inkomstkravet vara lägre eller högre. Men generellt behövs en inkomst på över 100 000 kr per år för att få några större lån beviljade hos Kortlån.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Kortlån handlägger och betalar ut lån på vardagar mellan 10:00 och 12:00. På helgerna så är Kortlån stängda och handlägger och utbetalar inga lån utöver kundtjänstens öppettider. Vanligtvis så har man pengarna på kontot samma dag som lånet blivit beviljat och utbetalt men annars har man pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag. Inga utbetalningar sker efter klockan 12:00 och om man ansökt om ett efter klockan 12 på en fredag så får man besked och utbetalningen på måndagen därpå.