Att få ett smslån som arbetslös är inte lika enkelt som det en gång i tiden var men det finns fortfarande smslån för en person inte har ett jobb även om de kan vara väldigt svåra att hitta då det inte på samma sätt är lika accepterat för en smslångivare att låna ut pengar till en person som inte har någon inkomst.

Men det finns fall där det är mycket enklare och om man uppbär a-kassa så finns det gott om smslångivare som är villiga att ge ut ett lån. Det handlar främst om när man vill ta ett smslån som arbetslös och helt saknar inkomst som det kan bli väldigt svårt men om man får en inkomst i form av a-kassa eller bidrag så finns det flera långivare som är villiga att låna ut pengar. Det gör att en potentiell låntagare som är arbetslös fortfarande har en möjlighet att ta ett sådant lån men man får vara beredd på att man kanske inte kan få den summan man ansöker om utbetald utan kanske får nöja sig med ett mindre lån istället. Om det är som så att man är arbetslös och sitter i en tuff situation där man kanske inte har råd att faktiskt betala tillbaka det lånet man vill ta så ska man undvika att ta ett lån då det faktiskt kan göra en dålig situation mycket värre. Något som inte är något att rekommendera.

Låna trots att man är arbetslös

Hitta ett smslån när man är arbetslös

Om man vill ta ett så kallat smslån arbetslös så får man helt enkelt vara beredd på att lägga ner lite tid på detta då det troligtvis kommer att ta lite tid innan man har möjligheten att faktiskt hitta en långivare som passar en själv och som dessutom är villig att låna ut pengarna man behöver. Om man har en inkomst från a-kassa eller liknande så är det mindre problem att hitta en smslångivare som är villig att låna ut pengar men om man helt saknar någon inkomst så kommer man möjligtvis att bli beviljad 1000 kr men sällan mer än så. Även om det finns långivare som faktiskt erbjuder högre summor till arbetslösa utan inkomst så är dessa inte speciellt många och kommer troligtvis bli färre då smslånen regleras mer och mer. Om man trots ovanstående vill hitta ett smslån arbetslös så får man helt enkelt ge sig ut på nätet för att söka bland de långivare som finns inom smslån och hoppas på att man får ett lån beviljat.

Ska jag ta ett smslån om jag är arbetslös

Om du är arbetslös och saknar möjligheten att betala tillbaka lånet du vill ta så ska du absolut inte ta ett smslån då det bara kommer att göra din situation värre än vad den redan är. Men om du vet att du kommer ha möjligheten att betala tillbaka lånet och inte behöva låna mer pengar i framtiden för att klara av din situation efter att du betalat tillbaka det förra lånet så är det ingen fara att ta ett smslån. Se bara till att du bara lånar det du behöver och det som du kan betala tillbaka. Mer information här, här FL och arbetslöshetskassan.