UPP TILL 20 000:-
18 år
1 000 – 20 000 under 30 – 180 dagar
ansök om lån

Precis som de flesta andra långivarna så har Mobillån funnits på den svenska marknaden sedan smslånen kom till Sverige och de har funnits sedan början av 2006. Mobillån drivs av S & A Sverige AB och har varit en av de största aktörerna inom smslån ända sedan starten och som även har drivit fram att långivare inom smslån ska vara seriösa och var en av grundarna för SKEF som är en förening för de långivare som verkar inom smslån.

Mobillån erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 1000 kr och 40 000 kr med en flexibel återbetalningstid på mellan 61 dagar och 360 dagar. Beroende på belopp låntagaren väljer att ansöka om så kan låntagaren själv välja vilken löptid som lånet ska ha. Vilket underlättar för låntagare som själva vill avgöra vilken tid de behöver för att återbetala lånet.

Låna pengar hos Mobillån
Att låna pengar hos Mobillån är väldigt enkelt och kräver enbart ett besök på deras hemsida där en potentiell låntagare direkt på skärmen får en översikt över vilka belopp som de kan låna och under vilken löptid. Låntagaren använder sig enkelt av bank eller e-id för att bekräfta sin identitet och gör hela ansökningsprocessen väldigt enkel.

Mobillån erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 1000 kr och 40 000 kr men nya låntagare kan första gången enbart låna upp till 25 000 kr och det är då bara återkommande kunder som kan låna mer än det. Löptiden är väldigt flexibel och låntagaren kan själv välja beroende på vilket belopp som ansökan gäller mellan 61 dagar och 360 dagar. Något som gör det möjligt för en låntagare med en mindre buffert varje månad att trots det kunna återbetala sitt lån då de själva avgör vilken tid som krävs för att kunna återbetala sitt lån.

Betalningsanmärkningar
Mobillån tillåter inte att deras låntagare har vare sig betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten vilket gör att de ansökningar som inkommer där låntagaren har något av detta inte kommer att bli beviljade. Oavsett hur låntagarens privatekonomi ser ut så kommer inga lån att godkännas om det finns en betalningsanmärkning eller ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Mobillån använder sig inte av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar utan använder ett annat företag för detta. Om man som låntagare ansöker om ett lån hos Mobillån så kommer det inte att registreras hos Upplysningscentralen att en förfrågan har gjorts. Den informationen får bara låntagaren ta del av och kommer inte finnas i något register.

Krav för att få låna pengar

Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
En deklarerad inkomst
Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så skiljer sig inkomstkravet och de här kraven är de generella som alla låntagare måste uppfylla för att få sitt lån beviljat.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Mobillån handlägger och utbetalar alla lån under sin kundtjänsts öppettider vilket är vardagar mellan 08:00 och 18:00. Under helger och röda dagar så är Mobillåns kundtjänst stängd. Om ansökan har kommit in till Mobillån före 13:30 på en vardag så har man pengarna på kontot samma dag annars har man pengarna nästkommande helgfria vardag.