UPP TILL 20 000:-
18 år
1500 kr i 15 dagar helt utan kostnad
ansök om lån

Nanokredit har funnits sedan 2008 och är enligt egen uppgift en av de mest väletablerade smslångivarna som finns på den svenska marknaden med över 60 000 nöjda kunder. Då Nanokredit funnits sedan 2008 så har de även lyckats med konststycket att förse svenska konsumenter med lån och kredit som de har varit nöjda med då de fortfarande finns kvar. Nanokredit är en av grundarna av SKEF som är en förening för smslångivare i Sverige och som har som mål att skapa en grund för trovärdiga och hederliga smslånföretag. Något som de ansåg att det fanns skäl att skapa och för att bli medlem måste man uppfylla en del krav som föreningen stället på sina långivare.

Nanokredit erbjuder sina låntagare två olika varianter av lån där den stora skillnaden är löptiden där Nanokredit har en fast löptid för alla sina lån på mellan 61 dagar och 1 år. Om man vill ha en kortare löptid så har de en annan hemsida för det. Nanokredit erbjuder sina låntagare att låna mellan 1000 kr och 20 000 kr.

Låna pengar hos Nanokredit
Att låna pengar hos Nanokredit görs enklast genom att använda sig av deras hemsida där man enkelt får en översikt över vilka belopp som man kan låna hos Nanokredit och under vilken löptid. Det finns dock en liten nackdel för låntagaren som inte kan välja under vilken löptid som lånet ska återbetalas då detta är satt av Nanokredit från början. Något som inte är till Nanokredits fördel.

Nanokredit erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 1000 kr och 20 000 kr där löptiden varierar mellan 61 dagar och 1 år beroende på vilket belopp som ansökan gäller. För kortare löptid än 61 dagar så har Nanokredit en annan hemsida som kallas för Nanokredit30 som gör det möjligt att ta mindre lån under 30 dagar om man skulle vilja ha ett mer traditionellt smslån.

Betalningsanmärkningar
Nanokredit tillåter inte att deras låntagare har vare sig betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Främst betyder det att inga lån ansökningar som kommer in från personer med betalningsanmärkningar eller skuldsaldo inte kommer bli beviljade.

UC
Nanokredit använder sig inte av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar utan använder sig istället av kreditupplysningsföretaget Bisnode för dessa. Något som gör att en låntagare inte får en förfrågan hos Upplysningscentralen för de ansökningar som görs hos Nanokredit.

Krav för att få låna pengar

Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Deklarerad inkomst
Svensk medborgare
Beroende på vilket belopp som låntagaren har ansökt om så skiljer sig inkomstkravet och det enklaste sättet att få reda på om man kan bli beviljad ett lån är att ansöka om ett sådant hos Nanokredit. Men om man inte har en deklarerad inkomst så kommer lånet inte bli beviljat.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Alla lån handläggs av Nanokredit under deras kundtjänsts öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 17:00. Nanokredits kundtjänst är stängd på helger och röda dagar och handlägger inga lån under den tiden.
Pengarna kommer vanligtvis in på kontot nästkommande helgfria vardag.