UPP TILL 4 000:-
18 år
Inkomst på minst 100.000 kr/år
ansök om lån

Nätlån driva av Catalunia Capital AB som även driver en annan långivare inom smslån som kallas för 38an Kredit. Både Nätlån och 38an är nya långivare på den svenska marknaden och gör det möjligt för en låntagare att använda sig av ett företag som är nytt och som försöker sig på något nytt. Nätlån kan nämligen inkluderas i den kategorin som vanligtvis kallas för nya smslån och är något som låntagare ständigt söker efter.

Nätlån erbjuder sina låntagare lån på mellan 1000 kr och 4000 kr med en löptid på 33 dagar men med en möjlighet att förlänga lånet mot en avgift om låntagaren mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka sitt lån inom den tiden. Något som inte alla långivare inom smslån tillåter sina låntagare att göra och är en väldigt stor fördel för alla typer av låntagare som då inte behöver oroa sig om de inte kan betala tillbaka lånet.

Den största nackdelen med Nätlån är att de helt enkelt inte tillåter sina låntagare att låna mer än 4000 kr vilket inte är speciellt mycket idag då flera smslångivare lånar ut upp till 20 000 kr under ett år.

Låna pengar hos Nätlån
Det går enkelt och snabbt att låna pengar hos Nätlån och det gör att låntagaren enbart behöver besöka hemsidan för att kunna början ansökningsprocessen. Nätlån har även specialiserat sig på det som de själva kallar för smidig och diskret handläggning av alla ansökningar och de ringer inte upp sina potentiella låntagare. Nätlån gör även en individuell kreditprövning och ser till vilken betalningsförmåga du kommer att ha istället för vilken du har haft. Något som inte heller det är speciellt vanligt bland smslångivare men som verkligen är till låntagarens fördel.

Betalningsanmärkningar
Nätlån accepterar att deras låntagare har betalningsanmärkningar men låntagaren får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då lånet inte kommer att bli godkänt eller beviljat. Om en låntagare inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten men har betalningsanmärkningar så betyder det att det finns en möjlighet att få lånet beviljat.

UC
Nätlån använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar och det betyder att varje ansökan kommer att registreras som en förfrågan hos Upplysningscentralen.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Deklarerad inkomst om mellan 100 och 150 000 kr
Folkbokförd i Sverige
Svensk medborgare
Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan det finnas andra krav för att få låna pengar hos Nätlån. Framförallt inkomstkravet skiljer sig beroende på belopp och det enklaste sättet att veta vad som gäller för det beloppet låntagaren vill låna är att kontakta Nätlåns kundtjänst.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Nätlån ger besked om ansökan beviljats direkt på skärmen men då de inte använder sig av bank-id så spelar det ingen roll då ett avtal ska skickas till din folkbokföringsadress. Så efter att ansökan blivit beviljad så kan det ta mellan 2 och 4 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto. Något som är väldigt ovanligt bland smslångivare och du kan inte få pengarna snabbare än så. Men om du är osäker på när pengarna kommer finnas på kontot så kan du kontakta Nätlån för mer information.