Onea drivs av samma företag som även driver Vivus, nämligen 4Finance AB och är ett av de större företagen inom smslån vid skrivande stund. 4Finance AB har även ett företag för att låna in pengar som heter 4spar och det är även de pengarna som sedan lånas ut som i form av smslån. Något som gör att Onea kan hålla mycket lägre räntor än andra smslångivare.

UPP TILL 10 000:-
20 år
500 till 30.000 Kr i 1 – 24 mån
ansök om lån

Onea ger även till skillnad från andra långivare sina låntagare möjligheten att välja vilken löptid som ska gälla för låntagarens lån.
Onea erbjuder nämligen sina kunder möjligheten att låna under mellan tre månader och 24 månader beroende på vilket belopp som låntagaren vill låna. Det är även enkelt att själv avgöra vilken löptid som är bäst för en själv. Beloppen som en låntagare kan låna hos Onea är mellan 500 kr och 30 000 kr. Något som inte är så vanligt bland företag som själva profilerar sig som smslångivare.

Låna pengar hos Onea
Att låna pengar hos Onea är inte svårt utan med hjälp av deras hemsida så kan låntagaren enkelt välja vilket belopp som passar och därefter även välja vilken löptid som ska gälla för det lånet. Beroende på vilket belopp som låntagaren väljer att ansöka om så kan löptiden väljas mellan tre månader och 24 månader. Men vissa belopp kan enbart lånas under tre månader och det finns ingen valmöjlighet men det är främst för de lägre beloppen.

Låntagaren sköter själva ansökningsprocessen väldigt enkelt med bank eller e-id som gör det möjligt att få hela processen klar inom ett par minuter. Låntagaren behöver inte heller vänta på att avtalet ska skickas fram och tillbaka då allt sköts med hjälp av e-id.
Det har visserligen blivit en standard bland smslångivare att förse sina låntagare med den här möjligheten men det är fortfarande inte alla som ger sina låntagare den här möjligheten.

Betalningsanmärkningar
Onea tillåter inte att deras låntagare har betalningsanmärkningar och inte heller att de har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Så om låntagaren har en betalningsanmärkning eller ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så kommer ansökan att bli nekad.

UC
Onea använder sig inte av Upplysningscentralen utan använder sig istället av Creditsafe som är ett helt annat kreditupplysningsföretag och som inte registrerar några förfrågningar. Det betyder att inget kommer att registreras hos Upplysningscentralen för ansökningar som görs hos Onea.

Krav för att få låna pengar

Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Svensk medborgare
Svenskt mobilnummer och svenskt bankkonto
Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så finns det även ett inkomstkrav som Onea har för att låna ut pengar. Men då det skiljer sig beroende på vilket belopp som låntagaren vill låna så är det enklast att kontrollera det på hemsidan vad som gäller.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Onea handlägger alla ansökningar och betalar ut alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 21:00 samt helger mellan 10:00 och 18:00. För låntagare som använder sig av Nordea så finns pengarna på kontot direkt efter att lånet betalats ut. Övriga banker så har låntagaren pengarna på kontot samma dag om ansökan kommit in före 13:30 en vardag annars nästkommande helgfria vardag.