UPP TILL 10 000:-
18 år
Räntefritt 500 – 2000 kr med 30 dagar återbetalning
ansök om lån

Risicum drivs av Risicum Capital AB som även driver den välkända långivaren Lånbutiken som tidigare hette OK Money och det är en del av ett multinationellt nätverk av långivare. Risicum har verksamhet i flera andra länder både i Europa och övriga världen vilket gör att det är en av de största långivarna på den svenska marknaden som även har långivare i andra länder.

Risicum är även medlem i branschorganisationen SKEF som skapades för att försäkra sig om att kreditutlåningen inom smslån segmentet sköts på ett korrekt och hederligt sätt. Något som grundarna av SKEF inte tyckte stämde in på utlåningen i Sverige. Därför följer även Risicum de hårda riktlinjer som SKEF ställer på de långivare som är medlemmar i den föreningen.

Risicum erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 1000 kr och 15 000 kr med en helt flexibel återbetalningsplan. Låntagaren väljer själv löptid och får då valmöjligheten att välja flexibel eller mellan 30 och 90 dagar. Risicum är den enda långivaren som har den möjligheten vid skrivande stund.

Låna pengar hos Risicum
Att låna pengar hos Risicum är väldigt enkelt och görs genom att låntagaren besöker deras hemsida där all information finns omedelbart på skärmen och då kan även låntagaren själv bestämma hur och när lånet ska betalas tillbaka. För när man lånar hos Risicum så får man utöver möjligheten att låna mellan 1000 kr och 15 000 kr även möjligheten att själv avgöra vilken löptid som ska gälla för lånet. Något som ingen annan långivare har på samma sätt.

Låntagaren får då valmöjligheten mellan att antingen betala tillbaka flexibelt och då är den kortaste återbetalningstiden 1 månad men låntagaren kan betala tillbaka sitt lån hela 49 månader efter. Det gör att en låntagare kan låna 15 000 kr hos Risicum och betala tillbaka det lånet under 49 månader. Då det varje månad måste ske en inbetalning på det lägsta beloppet möjligt så är det ett sätt för en låntagare med begränsad buffert i sin ekonomi att fortfarande kunde betala tillbaka sitt lån.

Betalningsanmärkningar
Risicum tillåter inte att deras låntagare har vare sig betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Risicum använder sig inte av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar utan använder sig istället av Bisnode för dessa. Vilket betyder att ingen förfrågan kommer att registreras hos Upplysningscentralen för de ansökningar som görs hos Risicum.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Inga betalningsanmärkningar
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Deklarerad inkomst
Beroende på beloppet som lån ansökan gäller så skiljer sig inkomstkravet som Risicum har och därför är det enklast att besöka Risicums hemsida för att få den informationen för det lånet som låntagaren vill ansöka om.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Risicum handlägger och utbetalar alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 07:00 och 21:00 samt på lördagar mellan 09:00 och 17:00. Risicum är stängda på söndagar. Pengarna finns på kontot direkt efter utbetalning om låntagaren har antingen Nordea eller Handelsbanken. För övriga banker så finns pengarna på kontot samma dag om ansökan inkommit till Risicum före 13:30 en vardag. Övriga fall så finns pengarna på kontot nästföljande helgfria vardag.