UPP TILL 5 000:-
18 år
14 till 30 dagar
Läs mer / recension
ansök om lån

Savelend är en relativt ny smslångivare som precis bytt namn på sin utlåningsverksamhet till Loanstep men de har kvar varumärket Savelend för sin inlåningsverksamhet. Loanstep som det nu heter drivs av Savelend Sweden AB och de lånar in pengar från privatpersoner som de senare lånar ut till sina långivare. Loanstep och Savelend följer alltså P2P modellen där de förmedlar lån mellan privatpersoner och på det sättet kan de enkelt hålla relativt låga räntor jämfört med andra långivare.

Något som enbart är till låntagarens fördel och som gör det möjligt att enkelt och smidigt kunna ta ett lån med hjälp av Loanstep. Loanstep erbjuder två olika varianter av lån till sina låntagare varav det första är en korttidskredit eller smslån och den andra varianten är ett långtidslån motsvarande ett traditionellt blancolån. Loanstep har en flexibel återbetalningstid beroende på vilken typ av kredit som låntagaren väljer och varierar då mellan 2 och 60 månader med ett belopp som är valbart mellan 1000 kr och 50 000 kr.

Låna pengar hos Loanstep
Loanstep är en enkel långivare att låna pengar hos och det går enkelt att använda deras hemsida till att ansöka och därefter få lånet beviljat. Låntagaren kan med fördel använda sig av bank eller e-id för att skynda på ansökningsprocessen. Vilket enbart är en fördel då låntagaren inte behöver skicka in några id handlingar eller svara på frågor över telefon och det gör även att låntagaren snabbt kan ha pengarna på kontot.

Loanstep erbjuder sina låntagare två olika krediter varav den ena är ett traditionellt blancolån där låntagaren kan låna mellan 15 000 kr och 50 000 kr med en löptid på mellan 6 och 6 månader. Loanstep erbjuder även sina låntagare en korttidskredit motsvarande ett smslån på mellan 1000 kr och 5000 kr med en löptid på mellan 2 och 5 månader. Loanstep erbjuder även sina kunder räntefria lån under 14 dagar på sin korttidskredit vilket gör att oavsett belopp så är lånet räntefritt om det återbetalas inom 14 dagar till Savelend. Något som inte är så vanligt längre bland smslångivare.

Betalningsanmärkningar
Loanstep accepterar att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som låntagaren inte har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Loanstep tar ingen kreditupplysning hos Upplysningscentralen för sina korttidskrediter utan använder sig istället av Creditsafe. Däremot så tar de en kreditupplysning hos Upplysningscentralen för sina långtidslån.

Krav för att få låna pengar

Korttidskredit:
Minst 18 år gammal
Deklarerad inkomst
Svenskt bankkonto
Långtidskredit:
Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar senaste 12 månaderna
Regelbunden inkomst som kan styrkas
Svenskt personnummer och folkbokförd i Sverige
Beroende på beloppet som låntagaren vill låna så kan inkomstkravet variera men det kan även finnas andra krav som Loanstep ställer på sina låntagare.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Loanstep handlägger och betalar ut alla lån under sin kundtjänsts öppettider vilket är vardagar mellan 10:00 och 16:00 men är stängd på helger och röda dagar. För korttidskrediter så har man pengarna på kontot samma dag om ansökan inkommit till Loanstep före 13:30. För långtidslån så är det en helt annan process som kan ta ett par dagar efter att lånet beviljats.