SMSPengar drivs av SMSPengar Norden AB som är en av de största långivarna inom smslån på den svenska marknaden och som även driver flera andra långivare inom smslån. Det gör att SMSPengar som var deras första långivare är en av de äldsta och mest trovärdiga då de funnits under en lång tid. SMSPengar har även som mål att förse sina låntagare med krediter som underlättar och förenklar deras liv och på ett sätt som gör att en låntagare snabbt och enkelt kan få ett lån beviljat.

UPP TILL 10 000:-
18 år
+100 000 nöjda kunder
Läs mer / recension
ansök om lån

SMSPengar erbjuder sina låntagare lån och krediter på mellan 500 kr och 20 000 kr med en flexibel löptid på mellan 1 månad och 5 år beroende på vilket belopp låntagaren ansöker om. Beroende på vilket belopp som låntagaren vill låna så finns det även i de flesta fallen flera valmöjligheter när det gäller vilken löptid som ska gälla för lånet. Även för belopp under 10 000 kr så kan låntagaren själv välja mellan 30 dagar och 90 dagar med ett par undantag.

Låna pengar hos SMSPengar

Att låna pengar hos SMSPengar är inte svårt och det går enkelt att ansöka om ett lån via deras hemsida och låntagaren ser omedelbart på skärmen vilken löptid som gäller och vilka valmöjligheter som finns för det beloppet som låntagaren har valt. Beroende på belopp så kan det nämligen finnas flera olika alternativ som låntagaren kan välja mellan.

SMSPengar erbjuder två typer av lån varav det ena är ett snabblån eller smslån på mellan 500 kr och 10 000 kr med en löptid på mellan 30 och 90 dagar. SMSPengar erbjuder även sina låntagare det som de kallar för års lån och är mer ett traditionellt blancolån där låntagaren kan låna mellan 11 000 kr och 20 000 kr med en löptid som är fast satt på 5 år oavsett om det är minst eller högsta möjliga beloppet som låntagaren vill låna. SMSPengar tillåter även att en låntagare både har ett snabblån eller smslån samtidigt som de har ett års lån vilket är väldigt ovanligt men gör det möjligt att ha två lån samtidigt hos SMSPengar.

Betalningsanmärkningar
Oavsett vilken typ av lån som låntagaren vill ta så tillåter SMSPengar att låntagaren har betalningsanmärkningar så länge som inget skuldsaldo finns hos Kronofogdemyndigheten. Något som gör det enkelt för en låntagare att låna trots tidigare betalningsproblem.

UC
SMSPengar gör inte en kreditupplysning hos Upplysningscentralen för sina snabblån utan använder sig då av Creditsafe. För års lånen så tar de däremot en kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Inkomst på mellan 100 och 150 000 kr
Svenskt bankkonto
Beroende på belopp som låntagaren vill låna så skiljer sig inkomstkravet åt.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
SMSPengar handlägger och betalar ut alla lån under kundtjänstens öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 18:00. Låntagare som använder Nordea, Handelsbanken eller danske bank har pengarna på kontot direkt. Andra banker så är pengarna på kontot samma dag om ansökan inkommit före 13:30. Inga utbetalningar görs på helger av SMSPengar.