Smslån utan ränta eller det som kallades för gratis smslån tidigare men som inte längre får gå under det namnet då det ansågs vara vilseledande marknadsföring trots att det i princip är ett gratis smslån. Men namnet smslån utan ränta är mer korrekt då det fortfarande är ett lån och du får visserligen låna pengarna utan att betala någon ränta men det innebär inte att låntagaren får pengarna gratis och det var där som det ansågs vara vilseledande marknadsföring.

Men vad är då egentligen ett smslån utan ränta kan man undra och svaret på det är väldigt enkelt då det helt enkelt är ett räntefritt smslån. Det finns ingen ränta att betala för låntagaren utan det enda som ska betalas tillbaka är själva lånesumman och i vissa fall även en aviavgift. Men utöver det så finns det ingen kostnad för att ta ett smslån utan ränta eller ska åtminstone inte ha några andra kostnader även om det finns smslångivare som tummat lite på regeln kring detta.

Främst genom att säga att deras smslån är räntefria men de har fortfarande en kostnad för själva lånet, något som troligtvis inte är okej och som finansinspektionen varit väldigt skeptiska mot. För även om lånet i sig är räntefritt så finns det fortfarande en kostnad.

Hur hittar man ett smslån utan ränta?
Att hitta smslån utan ränta gör man enklast genom en enkel internetsökning där man utan några problem får upp alla de långivare som finns på marknaden och som erbjuder smslån utan ränta. Man kan även använda sig av de jämförelsetjänster som finns på nätet och när det gäller smslån utan ränta så finns det gott om sådana att använda sig av.

Främst för att smslån utan ränta blivit lite av en trend där framförallt nya låntagare får möjligheten att ta ett smslån utan ränta och därför söker även människor efter nya smslån eller nya smslångivare. För att på det sättet hitta långivare som erbjuder smslån utan någon räntekostnad.

Men rent generellt så har de flesta smslångivarna åtminstone vid olika tidpunkter erbjudanden för sina låntagare om ett smslån utan ränta och det gäller enbart för en potentiell låntagare att inte ge upp utan att fortsätta leta bland de långivarna som finns på nätet. På det sättet kan man nästan vara garanterad ett smslån utan ränta så länge som man inte redan har använt sig av de alternativ som finns.

Hur kan smslångivarna tjäna på ett smslån utan ränta?
Som med allting i dagens moderna värld så handlar det om att hitta lojala och återkommande kunder och det är samma som gäller för smslån utan ränta. För en smslångivare så är det en investering i en potentiellt återkommande kund och om en låntagare vid ett tillfälle fått ett smslån utan ränta hos en långivare så finns det en stor chans att de kommer tillbaka till samma långivare vid ett senare skede när de behöver låna mer pengar. Därför tjänar smslångivarna på att ge ut smslån utan ränta då det i längden kommer att leda till större inkomster i framtiden och dessutom till trogna och återkommande kunder.