UPP TILL 10 000:-
18 år
Förläng lån, besked direkt
ansök om lån

ViaConto drivs av ViaConto Sweden AB som även driver en annan långivare men inom ett annat segment nämligen Viakredit som är avsedd för större lån. ViaConto är nämligen en långivare som främst ligger inom det segmentet av korttidskrediter som även kallas för olika namn som smslån och mikrolån. ViaConto är en långivare som funnits under en väldigt lång tid vilket numera nästan alla långivare inom det här segmentet har gjort. Något som gör att man som låntagare enkelt och snabbt kan låna pengar hos ViaConto utan att oroa sig över om det är en trovärdig långivare.

ViaConto är helt enkelt den långivare som funnits så pass länge i Sverige och de har kämpat sig mot toppen för att bli den bästa långivaren inom smslån. Vilket man nog får säga att de har lyckats med. ViaConto erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 500 kr och 10 000 kr med en flexibel löptid beroende på belopp på mellan 1 dag och 90 dagar. ViaConto finns även i en del andra länder och är en av de största långivarna inom korttidskrediter i världen.

Låna pengar med ViaConto
Att låna pengar hos ViaConto är väldigt enkelt med en klar översikt över vilka lån och löptider som gäller direkt på första sidan när man besöker deras hemsida. ViaConto har även sett till att det är enkelt att ansöka men har även gjort det väldigt enkelt att skriva under avtalet då de använder sig av bank eller e-id för detta. Något som verkligen är en fördel för låntagaren som slipper skicka in ett avtal och kan på det sättet få pengarna på kontot direkt samma dag eller som senast nästa helgfria vardag.

ViaConto erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 500 kr och 10 000 kr med en flexibel återbetalning på mellan 1 dag och 90 dagar. Beroende på belopp så kan det finnas flera alternativ att välja mellan men alla belopp kan inte lånas under 60 eller 90 dagar utan enbart de över 3050 kr.

Betalningsanmärkningar
ViaConto tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar men deras låntagare får inte ha några skulder hos Kronofogdemyndigheten. Då kommer ansökan inte att bli beviljad och låntagare med skulder hos Kronofogdemyndigheten har rent generellt det nästan omöjligt att bli beviljad ett lån.

UC
ViaConto använder sig inte av Upplysningscentralen för sina lån och krediter utan använder sig istället av Creditsafe för dessa. Det betyder att inga förfrågningar kommer att registreras hos Upplysningscentralen för de ansökningar som görs hos ViaConto.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige
Svenskt bankkonto
Beroende på vilket belopp som lånet gäller så kan det finnas fler krav för att få låna pengar hos ViaConto och det enklaste sättet är att kontrollera på ViaContos hemsida för att få den informationen.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
ViaConto handlägger och betalar ut alla lån under kundtjänstens öppettider som är på vardagar mellan 08:30 och 20:00 och på lördagar mellan 10:00 och 16:00. Söndagar så är ViaContos kundtjänst stängd. Låntagare med konto hos Nordea har pengarna på kontot nästan direkt medans övriga banker så finns pengarna på kontot samma dag om utbetalningen gjorts en vardag före 13:30 annars nästkommande helgfria vardag.