Viakredit drivs av samma företag som även driver ViaConto nämligen ViaConto Sweden AB men är deras alternativ på traditionella blancolån istället för smslån eller liknande krediter. Viakredit erbjuder nämligen inga korta krediter såsom andra långivare inom smslån gör utan har istället en löpande kontokredit med en minsta avbetalning på lånet. Viakredit erbjuder på det sättet en låneform som inte riktigt finns representerat i det här segmenten där det främst är människor som söker kortare krediter likt smslån men med en möjlighet för låntagaren att själv avgöra under hur lång tid som lånet ska betalas tillbaka på.

UPP TILL 10 000:-
20 år
Årsinkomst +120 000:-, fast adress minst 2 år
Läs mer / recension
ansök om lån

Viakredit erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 5000 kr och 20 000 kr med en löpande löptid där låntagaren enbart behöver betala tillbaka ett litet belopp varje månad och kan på det sättet låna pengar under en mycket längre tid än vad som är vanligt med vanliga traditionella smslån och Viakredit kan därför mer liknas vid en vanlig långivare inom blancolån. Viakredit har även en väldigt enkel hemsida för ansökningar och de gör det väldigt enkelt för deras låntagare att ansökan om ett lån och få svar direkt på skärmen.

Låna pengar hos Viakredit
Viakredit har gjort det väldigt enkelt för sina besökare att ansöka och få svar på den ansökan nästan direkt genom deras hemsida. Det är även det enda sättet att ansöka om ett lån hos Viakredit även om en låntagare kan få hjälp av deras kundtjänst om det skulle behövas. Något som inte är speciellt vanligt bland andra långivare.

Viakredit erbjuder sina låntagare ett lån med en löpande löptid på mellan 5000 kr och 20 000 kr där låntagaren själv avgör när lånet betalas tillbaka då låntagaren enbart behöver betala en liten avgift varje månad för sitt lån. På det sättet så kan en låntagare på ett enklare sätt låna pengar under en längre tid än med vanliga smslångivare och Viakredit har på det sättet lagt sig i ett segment som inte riktigt funnits tidigare inom den här branschen.

Betalningsanmärkningar
Viakredit tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då det inte går att få några lån beviljade om så är fallet.

UC
Viakredit använder sig inte av Upplysningscentralen utan använder sig istället av Creditsafe för sina kreditupplysningar. På det sättet så slipper låntagaren att få en förfrågan registrerad hos Upplysningscentralen för de ansökningar som görs hos Viakredit.

Krav för att få låna pengar

Minst 20 år gammal
Deklarerad inkomst på mellan 100 och 150 000 kr
Folkbokförd i Sverige
Svenskt mobilnummer
Beroende på vilket belopp som låntagaren väljer att ansöka om så kan det finnas ett högre inkomstkrav än de vi skrivit ovanför och det enklaste sättet att få mer information är att besöka Viakredits hemsida.

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna på kontot
Viakredit handlägger och betalar ut alla lån under deras kundtjänsts öppettider som är vardagar mellan 08:30 och 20:00 samt lördagar mellan 10:00 och 16:00 men är stängd på söndagar. För låntagare som har Nordea så finns pengarna på kontot direkt efter att lånet betalats ut medans övriga banker har pengarna på kontot samma dag om lånet utbetalts före 13:00. Annars nästkommande helgfria vardag.

ansök om lån