Vivus drivs av samma företag som även driver Onea och det är 4Finance AB som även driver en inlåningsverksamhet under varumärket 4Spar. Vivus har som mål att låna in pengar från privatpersoner och därefter låna ut dessa till andra privatpersoner. På det sättet så kan Vivus hålla en av de lägsta räntorna på marknaden.

UPP TILL 20 000:-
18 år
Första lånet upp till 6000 SEK är gratis
ansök om lån

Vivus finns numera i flera andra länder under samma varumärke och det gör att trovärdigheten för Vivus är väldigt hög och då de även funnits rätt så många år i Sverige så har de byggt upp en lojal kundkrets just genom sina låga räntor och avgifter. Vivus erbjuder sina låntagare ett lån på mellan 500 kr och 20 000 kr med en löptid på 30 dagar. Nya kunder kan enbart låna upp till 6000 kr men då lånar de helt räntefritt och betalar ingen ränta på det lånet. Det är först vid fjärde lånet som en låntagare kan låna upp till 20 000 kr hos Vivus.

Låna pengar hos Vivus
Att låna pengar hos Vivus är väldigt enkelt och görs främst med hjälp av deras hemsida där en besökare omedelbart får all information som krävs för att låna pengar hos Vivus. På det sättet så behöver en besökare inte leta runt på hemsidan för att hitta den information som krävs utan allt relevant finns på första sidan. Vivus erbjuder sina nya låntagare att låna mellan 500 kr och 6000 kr under 30 dagar men med den stora fördelen att det första lånet är helt räntefritt. Andra gången som en låntagare tar lån hos Vivus så kan personen låna upp till 9000 kr och tredje gången upp till 16 000 kr.

Det är först vid fjärde lånet som en låntagare kan låna upp till 20 000 kr hos Vivus vilket gör att det inte är något som egentligen är relevant för nya låntagare som då enbart kan låna upp till 6000 kr. Då Vivus erbjuder sina nya låntagare ett helt räntefritt lån på upp till 6000 kr så är det vid skrivande stund och har varit i flera år det mest generösa låneerbjudandet som finns på den svenska marknaden och troligtvis kommer att fortsätta vara det i flera år framöver.

Betalningsanmärkningar
Vivus tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som inget skuldsaldo finns hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Vivus använder sig inte av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar utan använder sig istället av Creditsafe. Det betyder att ingen information kommer att finnas att låntagaren har ansökt om ett lån hos Vivus och den enda kopian på förfrågan skickas till låntagarens folkbokföringsadress.

Krav för att få låna pengar

Minst 18 år gammal
Svensk medborgare
Folkbokförd i Sverige
Svenskt bankkonto
Genomgå en sedvanlig kreditprövning
Beroende på vilket belopp som låntagaren vill låna så kan det finnas andra krav som Vivus ställer på sina låntagare.

ansök om lån

När handläggs mitt lån och när får jag pengarna utbetalt på kontot
Vivus handlägger alla ansökningar och utbetalar alla lån under deras kundtjänsts öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 18:00 samt helger mellan 10:00 och 18:00. För låntagare med Nordea och Handelsbanken så finns pengarna på kontot nästan direkt. Övriga banker så finns pengarna på kontot samma dag om pengarna betalats ut före 13:30 på en vardag annars nästkommande helgfria vardag.

Vivus Öppettider

Måndag – Fredag. 08:00 – 18:00.
Lördag – Söndag samt helgdagar. 10:00 – 18:00.
Inkassoavdelningen Måndag – Fredag. 9:00 – 18:00.

Vivus Inkasso till lånforum

Avbetalningsplan hos Vivus från Onea då båda är 4finance Group.
Länk

Övrigt

Till Vivus danska sida.
– Vivus polska sida.
Vivus Flashback tråd 1.
– Flashback tråd 2.
– Flashback tråd 3.
– Flashback tråd 4.

ansök om lån